maandag 12 maart 2007

Tip van de chef

bak eens een omgekeerde appeltaart,tarte tatin.

1 kg appels, golden, of een andere zoete appel
ontklokken,schillen en in kwartjes delen vervolgens de appels in witte wijn een nachtje laten
marineren met een 100 gr suiker,de volgende dag het liefst een glazen taartschaal invetten
en dan 100 gr suiker over de bodem van de schaal verdelen de helft van de appel partjes verdelen ,weer een 100 gr suiker over de appelpartjes verdelen, dan de rest van de appelpartjes verdelen weer wat suiker strooien en dan klontjes boter eroverheen verdelen ,als laatste een plak bladerdeeg over de appelpartjes heen leggen en goed instoppen zodat het op een omgekeerde appltaart lijkt ,gaatjes prikken in het deeg en dan een uur in de oven op 180 graden of langer totdat het siroop op de bodem niet echt vloeibaar meer is, pas op hij kan aanbranden.
uit de oven, een bord erop leggen en in 1 keer omkeren,(verbrandt je niet)
eventuele partjes die zijn blijven plakken op de juiste plek terug leggen en serveren




eet smakelijk

de chef